Δρασεισ
Image gallery image
Image gallery image

Στο σχολειο υλοποιουνται πραξεις ΕΣΠΑ:

ΧρΗσιμοι ΣΥνδεσμοι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Παρακολουθήστε το video για καλύτερη ενημέρωση!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΝΤΙΣΜΕΝΟΥ                                            28-05-2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Όπως γνωρίζετε ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Σίγουρα τίποτα δεν θα είναι ίδιο με τη λειτουργία του σχολείου που γνωρίζαμε έως πριν την εμφάνιση της πανδημίας. Το σχολείο λοιπόν θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ως εξής:

Τα παιδιά θα προσέρχονται στο σχολείο  το πρωί στις 08:00 (όχι νωρίτερα) και θα αποχωρούν  το μεσημέρι στις 13:15, συνοδευόμενα  ως την αυλόπορτα από τους εκπαιδευτικούς.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων- κηδεμόνων στο Σχολείο. Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε με τη διεύθυνση του Σχολείου τηλεφωνικά (2325023475) ή μέσω email: mail@dim-pontism.ser.sch.gr Γι’ αυτό οι γονείς/κηδεμόνες παρακαλούνται να μην συνωστίζονται στον χώρο αναμονής έξω από την αυλόπορτα του προαυλίου κατά τον ερχομό ή κατά τη λήξη των μαθημάτων.

Το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

Ο Βασίλης δε θα έρχεται για να αγοράζουν τα παιδιά φαγητό. Γι’ αυτό να φροντίζετε να έχουν από το σπίτι πρόγευμα και μπουκαλάκια με νερό. Δεν θα χρησιμοποιούν τις βρύσες του σχολείου για πόσιμο νερό με το χέρι.

Παρακαλούμε επίσης να φροντίσετε ώστε τα παιδιά να έχουν στην τσάντα και την κασετίνα τους ό,τι χρειάζονται (μολύβι, σβήστρα, ξύστρα, χάρακα κ.ά.) ώστε να μην είναι απαραίτητο να δανείζονται  από άλλους, γιατί αυτό δεν θα επιτρέπεται. Να έχουν ακόμη στην τσάντα τους χαρτομάντιλα και προαιρετικά αντισηπτικό.

Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά.

Προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτής.

Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, ενώ η χρήση  μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Οι μαθητές θα έχουν  ο καθένας το δικό του θρανίο και θα συστήνεται να μην πλησιάζουν ο ένας στο θρανίο του άλλου. Θα υπάρχει απόσταση 1,5 μ. ανάμεσα στις θέσεις των μαθητών (σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ) και τα θρανία θα έχουν όλα τον ίδιο προσανατολισμό. Το πρωί δε θα γίνεται συγκέντρωση των μαθητών στη γραμμή και οι μαθητές θα μπαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους. Στο διάλειμμα οι μαθητές κάθε τάξης θα παραμένουν σε συγκεκριμένη περιοχή της αυλής ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Εάν κάποιος μαθητής ή άτομο  στο σπίτι του μαθητή  ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή νοσεί υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή, με απλή υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα ώστε να μην μετρήσουν οι απουσίες.

Το σχολείο μας λοιπόν ανοίγει πάλι τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020.  Οι εκπαιδευτικοί, θα είμαστε στις θέσεις μας για να συνεχίσουμε αυτό που η πανδημία, μας ανάγκασε να διακόψουμε. Οι συνθήκες βέβαια θα είναι πολύ διαφορετικές αλλά πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο.

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και να ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά με υγεία.

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Χατζητόλιου Θωμαή