Δρασεισ
Image gallery image
Image gallery image

Στο σχολειο υλοποιουνται πραξεις ΕΣΠΑ:

ΧρΗσιμοι ΣΥνδεσμοι

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τα παιδιά μας!

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 οι Σύλλογοι Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων Βαλτερού, 1ου και 2ου Ηράκλειας, Κοίμησης και Ποντισμένου, συνδιοργανώσαμε στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δήμου Ηράκλειας εκπαιδευτική ημερίδα  με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τα παιδιά μας».

Όλοι γνωρίζουμε  ότι, το διαδίκτυο είναι μια τεράστια πηγή πληροφοριών. Προσφέρει γρήγορα και εύκολα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Με ένα κλικ μπορούμε να έχουμε μπροστά στην οθόνη μας σχεδόν όποια πληροφορία θέλουμε. Κρύβει όμως και πολλούς κινδύνους, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κατά την πλοήγησή μας σ’ αυτό.

Στόχος της ημερίδας ήταν  η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των παιδιών στην ασφάλεια της περιήγησης στο διαδίκτυο καθώς και η απόκτηση  των  απαραίτητων γνώσεων  και συμβουλών  που θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο οι εκπαιδευτικοί μας, οι γονείς , όσο και τα παιδιά για την ασφαλή πρόσβαση και χρήση αυτού.

Για αυτούς τους λόγους κλήθηκε το ειδικό κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας από την Θεσσαλονίκη για να μας ενημερώσει για τους κινδύνους και να μας βοηθήσει να θωρακιστούμε απέναντι στις απειλές.

Η προσέλευση ήταν καθολική και το ενδιαφέρον αμείωτο.

Τα social media, το internet, το cyberbullying, τα fake profiles, το online gaming κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις και διαπιστώσεις.

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η ενημέρωση, μπορεί να σταθεί αφορμή για σπουδαίες συζητήσεις μέσα στην τάξη … ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία των μαθητών μας.